Beste patiënt, 

Een klein bericht in verband met het corona virus. 

In verband met het opkomende coronavirus in Nederland houden wij de adviezen van het RIVM en de GGD nauwlettend in de gaten. Aan de hand van de toespraak van 16 maart van onze premier Mark Rutte komt het er op neer dat alle maatregelen genomen worden om een piek van besmetting te voorkomen. Zodat ziekenhuizen niet in problemen komen met het opnemen van acute patiënten op de IC in verband met een beperkt aantal bedden.

Volgens Rutte is het niet dat er geprobeerd wordt om besmettingen te voorkomen, maar om dit het komend half jaar geleidelijk aan te laten gebeuren. Een totale lockdown heeft dus geen zin en is ook niet de bedoeling, daarom mogen mensen toch nog naar de winkels, werk en therapieën.

Wij kunnen als praktijk het volgende advies geven:

Zorg goed voor uw algehele hygiëne, zorg dat uw algehele conditie op peil blijft, zorg voor een gezonde voeding en zorg voor een goede mentale en fysieke rustverhouding (stress zorgt voor een verlaagde afweer), dus neem ook voldoende rustmomenten en een voldoende nachtrust.

Om hygiëne en verspreiding van een eventueel virus te voorkomen nemen wij als praktijk alvast de volgende maatregelen.

Ik zou u willen verzoeken een eigen handdoek mee te nemen, dit om deze onder uw hoofd te leggen.  

We schudden nu geen handen meer. 

Patiënten met verkoudheidsverschijnselen, griep of koorts worden tijdelijk niet behandeld tot er weer een gezond herstel is.

We vragen u dan ook contact op te nemen in geval van ziekte.

Met vriendelijke groeten,

 

Praktijk Osteopathie
Harjan, Kristyna en Rowan van Berlo